22 Nisan 2017

Ormanın Koynunda ki Uykusuzluk





Yudum yudum içmişti yıllarını. Varlığının akıp giden günlerini, haftalarla yıllarla harmanlamıştı. Hiç yakışır mıydı böylesine eşsizliğine, adeta bir karabasan gibi çöken yılların verdiği acımasızlık ?

Acelesi olmayan hayatı ne hızlı akıp gitmişti.
İnşaa ettiği düşlerine her dönüp bakışında bir yıkım silsilesi izlerdi. Kendi kendisinin varlık nedeni gibi kalakalırdı böylesi zamanlar. Nereden gelmişti ki nereye gidecekti ?
Yaşanmışlıklarından nasibini tepeden tırnağa almıştı bedeni.
Günü gelmişti ve ödemişti çoktan bedelini.Kapadığı hesaplarının açılan sancılarına uyanma vakti gelmekte, bir nefesin bile alınışını zorlaştırmaktaydı.

Geçmişi kadar belki de geleceği de etkilemekteydi, tam da nefes aldığı bu anı. Yaptıkları kadar yapacakları bir yana, belki de yapamadıklarının acısıydı bu.
Rüzgarda savrulan saçlarının telleri kadar narinleşmiş, ucu olmayan bir kalem gibi kalakalmıştı. Arada kıvrılan kaşların izleri derinleşmiş, sessiz ve sitemsiz yerini belirginleştirmişti.

Bir insan ne ile yaşardı ?
Kirpiğinin ucundan göz bebeğine düşmedi hiç acılı bir bakış. Hiç ödemedi dünün hesabını. Milyonlarca insandan biri olmanın verdiği saydamlığını bir şey sanmıştı. Yavaş akan hayatının aceleci tavrı can sıkmakta, seçtikleri kadar seçemediklerinin arasında kalmıştı.
Çarpık benliğini yansıtma vakti geliyor, kirli bir ayna kıvamındaki kişiliği, çirkinliklerini gizliyordu. 

Halbuki en nihayetinde sadece bir insandı. Kıskanılacak renkleri vardı teninde. Bir ormanın uykusu olmak onun seçimi miydi ? Şimdi telaşlı gözlerindeki yabancılaşmaya, hayatı bir dur demekte, ürkek ruhunu dizginlemekteydi.
Yeniden yerine koyamadıkları sessiz ve sitemsiz bir ormanın derinliklerinde, bir yılan gibi kıvrılıp bağrında yer etmişti. Doymamıştı, doyamamıştı...

2 yorum:

  1. "Ben hayalcinin biriyim;hayatımda yaşanmış olaylar o kadar az,birlikte geçirdiğimiz şu dakikalar o kadar seyrek rastlanan cinsten ki, hayalimde bu anları birçok kez tekrarlamamak elimde değil. Sizi bütün bir gece, bütün bir hafta, bütün bir yıl hayal edeceğim. Yarın buraya, hem de tam buraya, tam bu saatte geleceğim; bugün olanları anımsadıkça kendimi mutlu hissedeceğim"
    Doğum gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yıl daha ölmeye yaklaşmamın verdiği keyifle çay demleyeyim bari.

      Sil